Verrekijkers voor een wandeling door de natuur

De schitteringen van de zon door het bladerdak, al die mooie kleuren die per seizoen verschillen, de geur van dennennaalden, het getjilp van vogels en het ritselen van bladeren; al je zintuigen worden geprikkeld wanneer je in het bos loopt. Om al deze kleuren en dieren goed te kunnen observeren, is het gebruik van een verrekijker ideaal. Voor verschillende weersomstandigheden en lichtomstandigheden hebben we hieronder onze tip gegeven. Wil je liever een minder zware verrekijker? Ook die hebben we hieronder voor je getipt!

Waterdicht

Wanneer je door het bos loopt en je hoort de vogeltjes fluiten, wil je ze het liefst kunnen zien. Ook wanneer het regent of heeft geregend en er allemaal dikke druppels uit het dikke bladerdek naar beneden vallen. Jij kan je capuchon over je hoofd doen, maar je verrekijker heeft geen regenbescherming. Geen nood! Want als je voor een waterdichte verrekijker kiest, zoals deze Bresser Spektar 8x42, is er niks aan de hand. Als hij dan ook nog eens met stikstof gevuld is, heb je ook geen last van beslagen lenzen tijdens temperatuurschommelingen en weersomslagen.

  1. Bekijk hier de Bresser Spektar 8x42

Schemering

Vaak zijn in de schemering de dieren het actiefst en het meest zichtbaar. Denk aan de fluitende vogels bij dageraad die je iedere dag hoort. Om ze goed te kunnen bekijken heb je wel een verrekijker nodig die tijdens mindere lichtomstandigheden ook goed weet te presteren. Met Bresser Hunter 10x50 is dit geen enkel probleem: deze verrekijker kan de schemering prima aan. En deze porro-verrekijker geeft ook nog eens veel diepte in het beeld, waardoor je extra goed objecten en dieren kunt bekijken. Misschien spot je tijdens zonsopgang of zonsondergang zelfs wel een ree of een hert!

  1. Bekijk hier de Bresser Hunter 10x50

Lichtgewicht

Tijdens een ontspannen boswandeling, wil je natuurlijk niet krom lopen omdat je een zware verrekijker om je nek hebt hangen. Het meest comfortabele is natuurlijk een compacte en lichtgewichte verrekijker. Dan ben je bij de Bushnell Powerview 10x25 Compact aan het juiste adres: deze verrekijker weegt namelijk maar 353 gram! Hij is ook nog eens erg compact, waardoor je hem heel makkelijk kunt inklappen en in je jaszak kunt stoppen wanneer je hem even niet meer wilt gebruiken.

  1. Bekijk hier de Bushnell Powerview 10x25 Compact