Verrekijkers voor het observeren van vogels

Wanneer je tijdens een boswandeling een bijzondere vogelsoort spot, is het leuk om deze in meer detail te zien. Een verrekijker biedt dan uitkomst! Til je het vogelspotten liever naar een hoger niveau of observeer je sommige vogelsoorten het liefst tijdens de schemering, dan kun je ook hier terecht voor de juiste kijker.

Overdag

Wanneer je vooral overdag vogels wilt spotten, dan is een niet al te hoge vergroting erg aan te raden. De Barr & Stroud Sierra Phasegecoat 8x42 heeft een vergroting van 8x, wat zeer geschikt is om gevogelte te observeren. De vergroting is niet te hoog, wat garant staat voor een trilvrij en stabiel beeld. Hierdoor kun je de vogels goed volgen. Daarnaast beschikt de kijker over kwalitatieve BaK-4-optiek, wat ervoor zorgt dat je altijd haarscherp beeld hebt.

  1. Bekijk hier de Barr & Stroud Sierra Phasegecoat 8x42

Schemering

Sommige vogels zijn vooral in de ochtend- en avondschemer actief, en laten zich overdag vrij weinig zien. Observeer je graag deze specifieke soorten, dan is het raadzaam om een verrekijker te kiezen met een schemergetal van boven de 16. Deze verrekijkers hebben een hoge lichtdoorlating, wat ervoor zorgt dat je zowel overdag als tijdens de schemering een helder beeld hebt. De Bresser Hunter 8-24x50 heeft een schemergetal van ten minste 20, waardoor deze kijker uitermate geschikt is om verschillende vogels in de schemering te observeren. Daarnaast heeft de verrekijker een grote lensdiameter, wat voor een helder en contrastrijk beeld zorgt.

  1. Bekijk hier de Bresser Hunter 8-24x50

Compacte verrekijker

Wanneer je op zoek bent naar een verrekijker om tijdens een wandeling vogels te spotten, dan kun je het beste een lichtgewicht en compact model kiezen. Met een gewicht van slechts 286 gram is de Bresser Pirsch 8x26 Phasecoating een zeer handzaam model. De kijker is maar iets groter dan 10 centimeter, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen wanneer je tijdens een wandeling in de natuur verschillende vogelsoorten wilt observeren. Door de rubberen behuizing ligt de kijker lekker in de hand en kun je hem tijdens je wandeling ook in de hand houden. De verrekijker is waterdicht, waardoor je zelfs in regenachtig weer de vogels kunt blijven spotten.

  1. Bekijk hier de Bresser Pirsch 8x26 Phasecoating